Профорієнтація як чинник підвищення освітнього потенціалу національної економіки - Поліщук, Д.І. (Проблеми науки, 2012)
Наведено результати аналізу профорієнтації як чинника підвищення освітнього потенціалу національної економіки. Обґрунтовано актуальність профорієнтації на етапі навчання у ВНЗ. Сформульовано ключові напрями з підвищення ефективності профорієнтаційної роботи в аспекті економічного розвитку. Приведены результаты анализа профориентации как фактора повышения образовательного потенциала национальной экономики. Обоснована актуальность профориентации на этапе обучения в вузе. Сформулированы ключевые направления повышения эффективности профориентационной работы в аспекте экономического развития. The results of vocational orientation analysis as factor of national economy’s educational potential increase are shown in the article. Actuality of vocational orientation is grounded on the stage of learning in the university. The key activity trends which are directed on the increase of vocational orientation efficiency are formulated from the point of view of economic development