Пріоритизація країн — зовнішньоекономічних партнерів України - Шемаєв, В.В. (Проблеми науки, 2012)
Розглянуто проблему активізації економічного діалогу з пріоритетними зовнішньоекономічними партнерами в умовах обмеженого ресурсу державного бюджету України на проведення зовнішньоекономічної діяльності. Запропоновано підхід до пріоритизації країн – зовнішньоекономічних партнерів України для активізації двосторонніх відносин. Рассмотрена проблема активизации экономического диалога с приоритетными внешнеэкономическими партнерами в условиях ограниченного ресурса государственного бюджета Украины на проведение внешнеэкономической деятельности. Предложен подход к приоритизации стран – внешнеэкономических партнеров Украины для активизации двусторонних отношений. The problem of enhancing the economic dialog with priority foreign economic partners in terms of the state budget of Ukraine’s limited resources for realization of foreign economic activity of Ukraine is considered in the article. The approach to the prioritization of countries which are foreign economic partners of Ukraine is offered in order to enhance bilateral relations.