Діяльність державних і недержавних організацій з підтримки підприємництва та інновацій у Чернігівській області - Богдан, С.В. (Проблеми науки, 2012)
Наведено огляд публікацій українських і російських науковців щодо державної підтримки підприємництва та інноваційної діяльності. Проаналізовано рівень підтримки підприємництва та інновацій на регіональному рівні за результатами неформалізованих інтерв’ю з представниками державних і недержавних організацій з підтримки підприємництва та інновацій у Чернігівській області. Запропоновано заходи, які мають бути включені до регіональної стратегії підтримки та розвитку підприємництва, які б враховували питання інноваційного розвитку та взаємодії великих і малих підприємств. Приведен обзор публикаций украинских и российских ученых по государственной поддержке предпринимательства и инновационной деятельности. Проанализирован уровень поддержки предпринимательства и инноваций в регионе по результатам неформализованных интервью с представителями государственных и негосударственных организаций по поддержке предпринимательства и инноваций в Черниговской области. Предложены меры, которые должны быть включены в региональную стратегию поддержки и развития предпринимательства, которые учитывали бы вопросы инновационного развития и взаимодействия малых и крупных предприятий. The article reviews publications of Ukrainian and Russian researchers on the problems of state support of enterprises and innovation activity. Efficiency of state support of enterprise and innovations in the region is analysed based on the results of unformalized interviews with representatives of government and non-government organizations which support entrepreneurship and innovation in Chernihiv region. Measures which should be included in the strategy of support and development of entrepreneurship are proposed to take into account issues of innovation and co-operation of small and large enterprises.