Соціальний капітал української науки очима студентства - Ящишина, І.В.; Попович, О.С. (Проблеми науки, 2012)
У плані вивчення соціального капіталу вітчизняної науки досліджено ставлення до науки студентської молоді на прикладі Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, де здійснено опитування 500 студентів різних курсів і факультетів. За результатами опитування, рівень довіри до науки посідає друге місце після сім’ї (третє – церква). Встановлено, що на фоні катастрофічної недовіри до всіх без винятку органів державної влади це дає підстави для стриманого оптимізму щодо перспектив нарощування соціального капіталу вітчизняної науки в свідомості молодого покоління. В плане изучения социального капитала отечественной науки исследовано отношение к науке студенческой молодежи на примере Каменец-Подольского национального университета имени Ивана Огиенка, где осуществлен опрос 500 студентов разных курсов и факультетов. По результатам опроса, уровень доверия к науке занимает второе место после семьи (третье – церковь). Установлено, что на фоне катастрофического недоверия ко всем без исключения органам государственной власти это дает основания для сдержанного оптимизма относительно перспектив наращивания социального капитала отечественной науки в сознании молодого поколения. In studing plan of social capital of domestic science the attitude to science was investigatad on the example of Kamianets-Podilsky National University named by Ivan Ogienko student where the questionaire of 500 students was carried out. Results show that the trust level to science is on the second place after family (church is on third place). It is set that on a background of catastrophic mistrust to all public authorities it is raised the restrained optimism in relation to the prospects of social capital increase of domestic science in consciousness of young people.