Особливості функціонування підприємств – природних монополістів у галузі електроенергетики - Кочедикова, Г.В. (Проблеми науки, 2012)
Узагальнено трактування поняття «монополія» та «природна монополія», досліджено загальні проблеми функціонування підприємств – природних монополістів у галузі електроенергетики, запропоновано напрями оптимізації нормативно-правового поля природних монополістів з метою реформування ринку електроенергетики. Обобщена трактовка понятия «монополия» и «естественная монополия», исследованы общие проблемы функционирования предприятий естественных монополистов в сфере электроэнергетики, предложены направления оптимизации нормативно правового поля естественных монополистов с целью реформирования рынка электроэнергетики. Interpretation of the concept «monopoly» and «natural monopoly» is made, general problems of enterprises functioning – natural monopolists in the electric power industry are investigated, directions of optimizing the proposed regulations of the legal field of natural monopolists in order to reform the electricity market are proposed.