Особливості інноваційного розвитку країн СНД - Грига, В.Ю. (Проблеми науки, 2012)
Досліджено особливості інноваційного розвитку країн СНД на основі аналізу ключових статистичних показників, що характеризують інноваційну діяльність. Обґрунтовано доцільність кооперації в інноваційній сфері між Україною, Росією, Казахстаном та Білоруссю, які здійснюють достатньо активну інноваційну політику та мають потужний науково-технічний потенціал. Исследованы особенности инновационного развития стран СНГ путем анализа ключевых статистических показателей, характеризующих инновационную деятельность. Обоснована целесообразность кооперации в инновационной сфере между Украиной, Россией, Казахстаном и Беларусью, которые осуществляют достаточно активную инновационную политику и обладают мощным научно-техническим потенциалом. The issues of innovation development of the CIS countries are analyzed in the article. The analysis was conducted on the base of key statistical indicators of innovation. The conclusion concerning the feasibility of cooperation in innovation sphere between Ukraine, Russia, Kazakhstan and Belarus, where active innovation policy and strong scientific and technical potential is sufficient, was justified.