Диверсифікація постачання енергоносіїв в програмних підходах ЄС, Росії, України та її вплив на інтегральний показник енергетичної безпеки - Опімах, Р.Є. (Проблеми науки, 2012)
Розглянуто диверсифікацію зовнішніх джерел постачання енергоносіїв як важливого інструменту зміцнення енергетичної безпеки держави, посилення її політичної та економічної незалежності. Рассмотрена диверсификация внешних источников поставки энергоносителей как важный инструмент повышения уровня энергетической безопасности государства, усиление его политической и экономической независимости. The article deals with diversification of energy supply sources as crucial instrument to reinforce state energy security, increase political and economic independence.