Наукоємне виробництво в Україні: проблеми та перспективи - Романенко, В.А. (Проблеми науки, 2012)
Охарактеризовано сучасні тенденції в наукоємному виробництві України. Встановлено, що процес руйнації в цій сфері до цього часу не зупинений. Визначено основні причини кризового стану наукоємного виробництва. Запропоновано низку заходів, спрямованих на відродження і подальший розвиток наукоємного виробництва. Охарактеризованы современные тенденции в наукоемком производстве Украины. Установлено, что процесс разрушения в этой сфере до этого времени не остановлен. Определены основные причины кризисного состояния наукоемкого производства. Предложен ряд мероприятий, направленных на возрождение и дальнейшее развитие наукоемкого производства. Modern tendencies in scientific production of Ukraine are described. It is set that the process of destruction in this sphere till now is not stopped. Principal reasons of the crisis state of scientific production are determined. The row of measures directed to the revival and further development of scientific production is offered.