Економічна свобода України у міжнародних рейтингах - Задорожня, Г.П.; Кочеткова, О.П.; Паладченко, О.Ф. (Проблеми науки, 2012)
Розглянуто результати науково-дослідної роботи, проведеної Українським інститутом науково-технічної і економічної інформації стосовно комплексних міжнародних рейтингів економічної свободи та економічної свободи України у цих рейтингах. Виходячи зі світового досвіду, доведено, що оцінювати економічну ситуацію в країні краще не на основі окремих показників, а за допомогою комплексних міжнародних рейтингів. Заслуговує на увагу показник економічної свободи України у міжнародних рейтингах, що дає можливість визначити напрями, за якими необхідно спрямувати зусилля з метою його підвищення та сприяння розвитку інноваційно-інвестиційної діяльності в країні. Рассмотрены результаты научно-исследовательской работы, проведенной Украинским институтом научно-технической и экономической информации о комплексных международных рейтингах экономической свободы и экономической свободы Украины в этих рейтингах. Исходя из мирового опыта, доказано, что оценивать экономическую ситуацию в стране лучше не на основе отдельных показателей, а с помощью комплексных международных рейтингов. Заслуживает внимания показатель экономической свободы Украины в международных рейтингах, что дает возможность определить направления, по которым необходимо сконцентрировать усилия с целью его повышения и содействия инновационно-инвестиционной деятельности в стране. The article is devoted to the results of research conducted by the Ukrainian Institute of Scientific, Technical and Economic Information of Ukraine on complex international ranking of economic freedom and economic freedom of Ukraine in these ratings. As international experience to evaluate the economic situation is better than on the basis of individual performance, but with complex international ratings. Noteworthy is the index of economic freedom of Ukraine in international rankings, which makes it possible to identify areas on which to focus its efforts to improve and promote innovation and investment in the country.