Конкурентоспроможність України у міжнародних рейтингах - Кваша, Т.К.; Кочеткова, О.П.; Задорожня, Г.П.; Паладченко, О.Ф. (Проблеми науки, 2012)
Досліджено міжнародні рейтинги конкурентоспроможності та позицію України у цих рейтингах. На основі матеріалів Міжнародного інституту управлінського розвитку (Institute of Management Development – IMD, Швейцарія) проведено аналіз комплексних міжнародних рейтингів конкурентоспроможності та її складових. Визначено напрями, за якими необхідно спрямувати зусилля з метою підвищення конкурентоспроможності України. Исследованы международные рейтинги конкурентоспособности и позиция Украины в этих рейтингах. На основе материалов Международного института управленческого развития (Institute of Management Development – IMD, Швейцария) проведен анализ комплексных международных рейтингов конкурентоспособности и ее составляющих. Определены направления, по которым необходимо направить усилие с целью повышения конкурентоспособности Украины. The international rating of competitiveness and position of Ukraine is investigated in these ratings. On the basis of materials of the International institute of administrative development (Institute of Management Development – IMD, Switzerland) the analysis of complex international rating of competitiveness and its constituents is conducted. Directions for competitiveness increasing of Ukraine are determined.