Монополізм в економіці як гальмо на шляху реалізації потенціалу суспільного розвитку України - Пискун, М.В. (Проблеми науки, 2012)
Розглянуто явища недобросовісної конкуренції в підприємницькому середовищі України протягом останніх двох–трьох років, зокрема, монополізації секторів та цілих галузей економіки. Проаналізовано їхній вплив на внутрішньоекономічні процеси в державі. Надано рекомендації державним інституціям щодо усунення проявів неринкової поведінки суб’єктів господарської діяльності. Рассмотрены случаи недобросовестной конкуренции, происходящие в предпринимательской среде Украины последние два–три года, в частности, монополизации секторов и целых отраслей экономики. Проанализировано их влияние на внутриэкономические процессы в государстве. Предоставлены рекомендации государственным институциям по устранению явлений нерыночного поведения субъектов хозяйственной деятельности. The article investigates unfair facts occurring in the business environment in Ukraine over the past two–three years, in particular, monopolization of separate sectors and even whole industries. The author analyzes influence of these effects on domestic economic processes in the country. Recommendations are given to the state institutions on eliminating the fact of non-market behavior of transactors.