Ефективність і досвід розвитку фінансових механізмів формування житлового фонду в Україні і США - Данчак, Л.І. (Проблеми науки, 2012)
Проаналізовано сучасний стан і досвід розвитку фінансування житлового фонду в Україні і США. Визначено групи факторів, які зумовлюють дефіцит фінансування формування житлового фонду. Запропоновано заходи з вирішення означеної проблеми в державі. Окреслено вимоги до фінансового механізму формування і відтворення житлового фонду в Україні. Сделан анализ современного состояния и опыта развития финансирования жилищного фонда в Украине и США. Определены группы факторов, которые обуславливают дефицит финансирования формирования жилищного фонда. Предложены меры по решению данной проблемы в государстве. Определены требования к финансовому механизму формирования и воспроизводства жилищного фонда в Украине. In the article the current status and experience of housing finance in Ukraine and the USA are determined; the groups of factors that determine the funding gap formation of the housing stock are analyzed. Proposed responses to deficit finance for its development in the state. The requirements for the financial mechanism of the formation and reproduction of the housing stock in Ukraine are outlined.