Світовий досвід розвитку нанотехнологічної сфери на прикладі США - Віннікова, Н.М. (Проблеми науки, 2012)
Вивчено особливості розвитку нанотехнологій у США. Здійснено аналіз основних результатів фінансування нанотехнологій. Розглянуто нанотехнологічні програми, пріоритетні напрями розвитку нанотехнологій та установи, які активно займаються дослідженням у цій сфері. Виділено найбільші досягнення та впровадження у сфері нанотехнологій. Наведено приклади міжнародного співробітництва в рамках програм. Изучены особенности развития нанотехнологий в США. Осуществлен анализ основных результатов финансирования нанотехнологий. Рассмотрены нанотехнологические программы, приоритетные направления развития нанотехнологий и учреждения, которые активно занимаются исследованием в этой сфере. Выделены наибольшие достижения и внедрения в сфере нанотехнологий. Приведены примеры международного сотрудничества в рамках программ. In this work the peculiarities of nanotechnology development in the United States are examined. The analysis of the main results of nanotechnology funding is shown, reviewed nanotech program, identified priority areas of nanotechnology and institutions actively engaged in research in this area, highlighted the major achievements and implementation in the field of nanotechnology, given examples of international cooperation programs.