Проблеми залучення іноземних інвестицій в Україну та їх державне регулювання - Марцин, В.С. (Проблеми науки, 2012)
Здійснено екномічне обгрунтування існуючих проблем залучення іноземних інвестицій як досконалої форми раціонального розміщення фінансових ресурсів. Розглянуто існуючі об’єктивні та суб’єктивні фактори, які негативно впливають на процес іноземного інвестування. Досліджено чинники, пов’язані з відтворювальними процесами, в першу чергу фінансову та податкову політику.Звернено увагу на те, що іноземні інвестиції є провідником сучасних технологій виробництва та управління, дозволяють компенсувати дефіцит національних грошових коштів, а тому потреба в інвестиційних ресурсах для структурної перебудови української економіки вкрай необхідна. Виходячи з того, що інвестиційний розвиток є органічною складовою макроекономічних, соціальних, політичних та інших сучасних процесів, запропоновано основні передумови успішного досягнення в залученні іноземних інвестицій. Дано экономическое обоснование существующих проблем привлечения иностранных инвестиций как совершенной формы рационального размещения финансовых ресурсов. Рассмотрены существующие объективные и субъективные факторы, негативно влияющие на процесс иностранного инвестирования. Исследованы факторы, связанные с восстановительными процессами, в первую очередь финансовую и налоговую политику. Обращено внимание на то, что иностранные инвестиции являются проводником современных технологий производства и управления, позволяют компенсировать дефицит национальных денежных средств, поэтому потребность в инвестиционных ресурсах для структурной перестройки украинской экономики крайне необходима. Исходя из того, что инвестиционное развитие является органической составляющей макроэкономических, социальных, политических и других современных процессов, предложены основные предпосылки успешного достижения в привлечении иностранных инвестиций. The existing objective and subjective factors which affect the process of foreign investment are given. Examines factors associated with the reproductive process especially financial and tax policy are examined. Attention is paid to the fact that foreign investment is the leader of modern production technology and management, can compensate the lack of national funds, so the need for investment capital for the restructuring of the Ukrainian economy is urgently vital. Based on the fact that the investment development is an integral part of macroeconomic, social, political and other advanced processes, the article provides the main preconditions for successful achievements in attracting foreign investment.