Аналіз тенденцій розвитку внутрішнього ринку високотехнологічних товарів України - Сидоренко, Д.О. (Проблеми науки, 2012)
Проаналізовано динаміку зміни частки доданої вартості, створеної високотехнологічним сектором економіки України, у загальносвітовому контексті. Виділено основні тенденції розвитку внутрішнього ринку високотехнологічних товарів України з позицій експорту й імпорту. Охарактеризовано сучасний стан високотехнологічного внутрішнього ринку України та виявлено основні негативні тенденції, які потребують першочергової уваги при розробці заходів державної політики щодо розвитку високотехнологічних галузей промисловості та забезпечення позитивних структурних змін в економіці України. Проведен анализ динамики изменения доли добавленной стоимости, созданной высокотехнологичным сектором экономики Украины, в общемировом контексте. Выделены основные тенденции развития внутреннего рынка высокотехнологичных товаров Украины с позиций экспорта и импорта. Охарактеризовано современное состояние высокотехнологичного внутреннего рынка Украины и выявлены основные негативные тенденции, требующие первоочередного внимания при разработке мер государственной политики по развитию высокотехнологичных отраслей промышленности и обеспечения позитивных структурных изменений в экономике Украины. The dynamics of the value added created by high-tech sector of the economy of Ukraine in a global sense is analyzed in the paper. The basic trends in the domestic market of hightech products of Ukraine are identified on the basis of high tech export and import. The present state of high tech domestic markets is studied. The main problems, which should be urgently addressed in the state policy measures for the development of high-tech industries and for structural changes in the economy of Ukraine are determined.