Передумови, проблеми й загрози формування та використання експортного потенціалу машинобудівних підприємств - Шелест, Є.О. (Економіка промисловості, 2013)
Здійснено узагальнення та систематизацію наявних передумов, проблем, загроз та можливих їх наслідків у сфері формування та використання експортних можливостей машинобудівних підприємств України із застосуванням методу аналогій.
Ключові слова: експортний потенціал, підприємство, машинобудування, передумови, проблеми, загрози, наслідки, метод аналогій. Осуществлено обобщение и систематизация имеющихся предпосылок, проблем, угроз и возможных их последствий в сфере формирования и использования экспортных возможностей машиностроительных предприятий Украины с применением метода аналогий.
Ключевые слова: экспортный потенциал, предприятие, машиностроение, предпосылки, проблемы, угрозы, последствия, метод аналогий. The generalization and systematization of existing conditions, issues, threats and their potential consequences in the sphere of formation and use of export capacity of machine building enterprises of Ukraine are implemented using the method of analogies.
Keywords: export potential, enterprise, machine building, pre-conditions, problems, threats, consequences, method of analogies.