Нові тенденції розвитку термінознавства : здобутки міжнародної наукової групи Р. Теммерман - Стасюк, Т.В. (Термінологічний вісник, 2013)
Комплексно проаналізовано здобутки міжнародної наукової групи під керівництвом Р. Теммерман: розглянуто основні положення соціокогнітивного термінознавства, питання сутності терміна, фахової мови, фахової комунікації, динаміки терміна, розуміння терміна людиною за різних умов фахового спілкування, оперування великими масивами термінологічних даних, терміноонтографії й терміноонтології, інженерії знань та галузевих онтологій. The paper comprehensively analyses the achievements of the international research group led by R. Temmerman: it examines the main thesis of sociocognitive terminology, questions of the essence of a term, professional language, professional communication, dynamics of a term, understanding of a term by person under various conditions of professional communication, handling large corpora of terminological data, terminoontography and terminoontology, knowledge engineering and specialized ontologies.