Синтаксичний термін як об’єкт дослідження в українському історичному термінознавстві - Чернобров, Ю.А. (Термінологічний вісник, 2013)
Проаналізовано наукові досягнення мовознавців у дослідженні синтаксичної термінології в руслі історичного термінознавства; окреслено перспективи й завдання комплексного опрацювання термінолексики з урахуванням розвитку української граматичної думки. The article analyses the scientific achievements of linguists in the study of syntactic terminology in the field of historical terminology, outlines the perspectives and tasks of comprehensive research in terminology in close connection with the development of the Ukrainian grammatical science.