Щодо підстав визнання прилюдних торгів/аукціону з реалізації арештованого майна недійсними - Павлюченко, Ю.Н. (Інститут економіко-правових досліджень НАН України, 2009)
У статті проведено аналіз наукової літератури, чинного законодавства, матеріалів судової практики з метою конкретизації підстав визнання прилюдних торгів/аукціону з реалізації арештованого майна недійсними. Досліджено положення діючого законодавства, якими встановлено правила організації і проведення прилюдних торгів/аукціонів і які можуть бути підставами для визнання їх недійсними. Окремо увагу приділено дослідженню питання про включення в перелік таких підстав порушень державного виконавця. У результаті конкретизовано перелік підстав визнання прилюдних торгів/аукціону з реалізації арештованого майна недійсними, розроблено рекомендації щодо закріплення їх у законодавстві. В статье проведен анализ научной литературы, действующего законодательства, материалов судебной практики с целью конкретизации оснований признания публичных торгов/аукциона по реализации арестованного имущества недействительными. Исследованы положения действующего законодательства, которыми установлены правила организации и проведения публичных торгов/аукционов и которые могут быть основаниями для признания их недействительными. Отдельно внимание уделено исследованию вопроса о включении в перечень таких оснований нарушений государственного исполнителя. В результате конкретизирован перечень оснований признания публичных торгов/аукциона по реализации арестованного имущества недействительными, разработаны рекомендации по закреплению их в законодательстве. The paper analyses scientific literature, current legislation, materials of judicial practice in order to specify the grounds for confession of public sales/auction on realization of arrested property to be invalid. Provisions of current legislation, which set the rules of organization and conduction of public sales/auction and which can be the grounds for confession them to be invalid, are investigated. The attention is paid to investigation of the problem concerning involvement of violations of the state performer into the list of such grounds. As a result, the list of grounds for confession of public sales/auction on realization of arrested property to be invalid has been specified; recommendations have been worked out to fix them in the legislation.