Терміни грецького та латинського походження в українській ас трономічній термінології першої третини ХХ століття - Андрусишин, О.М. (Термінологічний вісник, 2013)
Розглянуто функціонування грецьких та латинських запозичень в астрономічній термінології першої третини ХХ століття, уміщеній у третій частині “Словника математичної термінології” Ф. Калиновича та Г. Холодного, описано процеси засвоєння чужомовної лексики. The functioning of the Greek and Latin borrowings in astronomical terminology of the first third part of the 20th century in the third of the “Dictionary of the mathematical terminology” by Fedor Kalynovych and Gregorii Holodnyi is reviewed in the article; the assimilation of alien vocabulary is described.