Паралелізм лексичної та синтаксичної дерива ції в термінології - Кислюк Л.П. (Термінологічний вісник, 2013)
Розглянуто проблему співіснування, конкурування та розмежування суфіксальних і композитних відіменникових прикметників-термінів. Виявлено вплив англійської й німецької мов на творення термінів-композитів. З’ясовано доцільність їх використання як прозорих за формою спеціалізованих номінацій. The paper presents the problem of the coexistence, competition and differentiation of suffixal and compositional adjectives-terms. The influence of English and German on the termscomposites formation is determined. The appropriateness of their usage as specialized nominations of a transparent form is argued.