Префіксальний та префіксально-суфіксальний способи творення термінів гірничої справи - Колган, О.В. (Термінологічний вісник, 2013)
Ідеться про словотвірні особливості гірничих термінів, зокрема приділено увагу префіксальному та префіксально-суфіксальному способам творення термінів гірничої справи як найперспективнішим для подальшої розбудови гірничої терміносистеми. Визначено ступінь продуктивності окремих словотвірних типів у творенні термінів гірничої справи, проаналізовано їх за словотвірним значенням. The work studies the word building peculiarities of the mining terms, in particular the prefixal and prefix-suffixal ways of mining term formation as the most progressive for further development of the mining term system. The productivity of some word building types in mining term structure is studied and analyzed according to the word building meaning.