Основні віхи розвитку української гірничої термінології - Сокол, І.О. (Термінологічний вісник, 2013)
Ідеться про розвиток термінології й номенклатури гірничої справи, зокрема частково шахтобудування, яка активно розвивалася впродовж 20–З0-х рр. ХХ ст. Наголошено на спірних моментах в історії становлення цієї лексичної групи. Зроблено висновок про те, що нині гірнича термінологія української мови практично повністю унормована завдяки ретельній праці лексикографів та фахівців-гірників. The paper examines the ways mining terminology and nomenclature was developed. Special attention is drawn to the period of the 20th – 30th of the 20th century, when the term system was formed. The research focuses on disputable moments in the history of lexical group development; it concludes that mining terminology is normalized in the present-day Ukrainian language thanks to the careful work of lexicographers and mining specialists