Особливості використання термінів музейної сфери - Фецко, І.М. (Термінологічний вісник, 2013)
Проаналізовано історію походження термінів музей та музеологія, досліджено зміст і значення понять “музей”, “музеєзнавство”, “музеологія” та їхні взаємозв’язки; прокоментовано особливості розмежування термінів музейний предмет та експонат. The paper analyses the origin of the terms museum and museology. The sense and the meaning of the concepts “museum”, “museum studies”, “museology” as well as their interrelationship are studied; the specificity of delineating the terms museum object and exhibit is examined.