Проблеми використання української анатомічної термінології - Жара Г.І. (Термінологічний вісник, 2013)
Проаналізовано суперечності, виявлені під час використання української анатомічної термінології в дисциплінах спортивного профілю. Визначено шляхи усунення термінологічних розбіжностей на основі використання міждисциплінарних зв’язків у навчальних програмах і підручниках для ВНЗ, за якими готують фахівців із фізичного виховання. The paper examines the contradictions that exist when using Ukrainian anatomical terminology in the sports disciplines. The ways of eliminating terminological discrepancies while using the interdisciplinary connections in educational programs and textbooks for universities that train specialists in physical education.