Корпоративні права як предмет застави - Смирнова, В.В. (Інститут економіко-правових досліджень НАН України, 2009)
Дано аналіз поняття «корпоративні права», наведеного в різних джерелах. Визначено місце корпоративних прав у господарському обігу. Проаналізовано здатність корпоративних прав виступати предметом застави. Запропоновано рекомендації щодо вдосконалення діючого законодавства. Дан анализ понятия «корпоративные права», приведенного в различных источниках. Определено место корпоративных прав в хозяйственном обороте. Проанализирована способность корпоративных прав выступать предметом залога. Предложены рекомендации по усовершенствованию действующего законодательства. The conception of corporative rights, given in different sources has been analyzed. The place of corporative rights in the economic turn over has been determined. Ability of сorporative rights to be a subject of pledge has been analyzed. The recommendations are given to improve the current legislation.