Циркон в геологічних утвореннях Українських Карпат - Матковський, О.І. (Записки Українського мінералогічного товариства, 2008)
Проаналізовано поширеність, форми прояву, морфологія, хімічний склад, властивості та генетичну природу акцесорного циркону в магматичних, метаморфічних та осадових комплексах Українських Карпат. Відзначено його типоморфні властивості, які можуть бути використані як важливий індикатор різних геологічних процесів. Distribution, forms of display, morphology, chemical composition, physical properties and origin of accessory zircon in the magmatic, metamorphic and sedimentary complexes of Ukrainian Carpathians are analysed. Its typomorphic properties which can be used as indicators of different geological processes are marked.