Спектроскопічне вивчення штучного і природного рингвудиту γ-(Mg, Fe)₂SiO₄ - Таран, М.М.; Кох-Мюллер, М.; Вірт, Р.; Абс-Вюрмбах, І.; Редер, Д.; Грешаке, А. (Записки Українського мінералогічного товариства, 2008)
Штучний рингвудит γ-(Mg₁₋х, Feх)₂SiO₄ з 0,4 ≤ х ≤ 1,0 і різнозабарвлені мікрокристали природного рингвудиту в жилах ударного метаморфізму в шліфах двох хондритів 6S-типу вивчені методами рентгеноспектрального мікроаналізу, електронної мікроскопії та оптичної спектроскопії. Synthetic ringwoodite γ-(Mg₁₋х, Feх)₂SiO₄ of 0,4 ≤ х ≤ 1,0 compositions and variously colored micrograins of natural ringwoodite in shock metamorphism veins of thin sections of two S6-type chondrites were studied by means of X-ray spectrum microprobe analysis, TEM and optical absorption spectroscopy.