Твердофазові включення незвичайного складу в піропі з балтських відкладів Середнього Побужжя - Вишневський, О.А. (Записки Українського мінералогічного товариства, 2008)
У піропі з балтських відкладів Середнього Побужжя зафіксовано незвичайну асоціацію твердофазових включень. Наявність серед них алюмосилікатної фази з підвищеним вмістом натрію дає змогу висловити припущення про некімберлітове походження вивченого зразка. The unusual association of solid inclusions is fixed in pyrope from terrigenous Balta deposits of the Middle Bug area. The presence of alumosilicate phase with high sodium content among them allows to express supposition about the nonkimberlite origin of the studied sample.