Грозова діяльність на території України - Заболоцька, Т.М.; Підгурська, В.М.; Шпиталь, Т.М. (Наукові праці Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інституту, 2011)
Визначено просторово-часові зміни кількості днів із грозою і тривалості гроз на території України за період 1961 – 2000 рр. Определены пространственно-временные изменения количества дней с грозой и продолжительности гроз на территории Украины за период 1961–2000 гг.