Дослідження просторово-часового розподілу суховіїв на території України в умовах сучасного клімату - Татарчук, О.Г.; Барабаш, М.Б. (Наукові праці Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інституту, 2011)
Досліджено тенденцію зміни просторово-часового розподілу суховіїв в умовах потепління глобального клімату. Проаналізовано фактори, які обумовили сучасні особливості їх виникнення та розподілу. Исследовано тенденцию изменения пространственно-временного распределения суховеев в условиях потепления глобального климата. Проанализированы факторы, которые обусловили современные особенности их возникновения и распределения.