Кумулятивные процессы и атмосферная телеконнекция на территории Украины - Ефимов, В.А.; Ивус, Г.П.; Хаджи-Страти, Е.Д. (Наукові праці Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інституту, 2011)
Рассмотрены вопросы передачи импульсов от пространственно отдаленных источников в атмосферные процессы, происходящие над территорией Украины. Проведен анализ кумулятивных процессов и предложена гипотеза нового механизма телеконнекции. Розглянуто питання передачі імпульсів від просторово віддалених джерел в атмосферні процеси, що відбуваються над територією України. Проведено аналіз кумулятивних процесів і запропоновано гіпотезу нового механізму телеконекції.