Особливості зміни ресурсів тепла та вологи в Україні при сучасному потеплінні клімату - Барабаш, М.Б.; Гребенюк, Н.П.; Татарчук, О.Г. (Наукові праці Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інституту, 2011)
Досліджено проблему впливу зміни клімату на ресурси тепла та вологи в Україні (сума активної температури та кількість опадів). Вивчено просторову-часову динаміку ресурсів тепла та вологи за період активної вегетації, що зазнали змін за останні роки. Исследована проблема влияния изменения климата на ресурсы тепла и влаги в Украине (сумма активной температуры и количества осадков). Изучена пространственно-временная динамика ресурсов тепла и влаги за период активной вегетации, которая претерпела изменения в последние годы.