Кисневий режим поверхневих вод України - Осадчий, В.І.; Осадча, Н.М. (Наукові праці Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інституту, 2011)
Розроблено методологічні підходи та проведено оцінку кисневого режиму поверхневих вод України. Встановлено особливості формування кисневого режиму та виявлені головні чинники, що визначають внутрішньорічну динаміку кисневого режиму окремих річок. Виконано типізацію поверхневих вод України за їх кисневим режимом. Разработаны методологические подходы и выполнено оценку кислородного режима поверхностных вод Украины. Установлено особенности формирования кислородного режима и выявлено основные факторы, определяющие внутригодовую динамику кислородного режима отдельных рек. Выполнено типизацию поверхностных вод Украины по их кислородному режиму.