Екологічні наслідки впливу осадів стічних вод очисних споруд міста Луцька на навколишнє середовище та шляхи їх мінімізації - Фесюк, В.О.; Панькевич, С.Г. (Наукові праці Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інституту, 2011)
Досліджено можливість використання осадів стічних вод в якості органічного добрива. Здійснено екологічну оцінку впливу забруднюючих речовин (важких металів), що містяться в осадах, на забруднення ґрунтів сільськогосподарських угідь. Запропоновано шляхи зменшення їхнього екологічного впливу. Исследованы возможности использования осадков сточных вод в качестве органического удобрения. Проведена экологическая оценка влияния загрязняющих веществ (тяжелых металлов), содержащихся в осадках на загрязнение почв сельскохозяйственных угодий. Предложены пути уменьшения их экологического влияния.