Особливості озерних комплексів Західноукраїнського Полісся - Ільїн, Л.В. (Наукові праці Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інституту, 2011)
Здійснено лімнолого-географічий аналіз озерних водойм, як важливих складових сучасних ландшафтів Західноукраїнського Полісся, з акцентом на пізнання генезису, історії розвитку, сучасного екосередовищного стану, оцінки природних ресурсів. Осуществлен лимнолого-географический анализ озерных водоемов, как неотъемлемых составляющих современных ландшафтов Западноукраинского Полесья, с акцентом на познание генезиса, истории развития, современного экологического состояния, оценку природных ресурсов.