Інтелектуальне діагностування складних технічних систем - Герасимов, Б.М.; Камишин, В.В.; Самойлов, І.В. (Науково-технічна інформація, 2007)
У статті розглядаються можливості підвищення ефективності діагностування складних технічних систем за рахунок інтеграції найбільш прогресивних технологій штучного інтелекту (експертні системи, теорія нечітких множин і логіки, штучні нейронні мережі, самонавчання) та їхнє використання в процесі діагностики.