Фінансування та результативність наукових досліджень: стан та проблеми оцінки - Шокун, Т.В.; Писаренко, Т.В.; Куранда, Т.К.; Вавіліна, Н.І. (Науково-технічна інформація, 2007)
У статті розглянуто світові тенденції фінансування науково технічної діяльності, здійснено аналіз стану бюджетного фінансування науки в Україні та аналіз результативності науково технічних робіт, що виконуються за кошти державного бюджету. За результатами аналізу визначено напрями підвищення результативності використання бюджетних коштів на науково-технічну діяльність.