Механізм визначення ефективності підтримки виробничої потужності промислового підприємства - Кучер, В.А. (Інститут економіко-правових досліджень НАН України, 2009)
Виконано статистичний аналіз об’єму виробництва на крупному промисловому підприємстві. Представлено механізм прогнозування об’єму виробництва на основі обліку чинників, які роблять на нього найістотніший вплив. Досліджено кореляційні зв’язки й отримана модель прогнозування, яка заснована на економічних і технічних показниках роботи підприємства. Обґрунтовано адекватність отриманої моделі. Выполнен статистический анализ объем производства на крупном промышленном предприятии. Представлен механизм прогнозирования объема производства на основе учета факторов, которые оказывает на него наиболее существенное влияние. Исследованы корреляционные связи и получена модель прогнозирования, основанная на экономических и технических показателях работы предприятия. Обоснована адекватность полученной модели. A statistical analysis of production output at the large industrial enterprise was done. The mechanism for forecasting production output is presented. It takes into account the factors which have the most sufficient effect on it. Correlation relations have been studied and the forecasting model was built based on enterprise’s economic and technical indicators. The adequacy of the model received was grounded.