Технологія аналізу персоналу промислових підприємств на основі кластеризації - Гриньова, В.М.; Мажник, Л.О. (Інститут економіко-правових досліджень НАН України, 2009)
Розглянуто основні блоки технології аналізу персоналу промислового підприємства на основі кластеризації, обґрунтовано вибір методу кластерного аналізу та визначено кількість груп для поділу підприємств за найбільш вагомими характеристиками персоналу. Рассмотрены основные блоки технологии анализа персонала промышленного предприятия на основе кластеризации, обоснован выбор метода кластерного анализа и определено количество групп для деления предприятий по наиболее весомым характеристикам персонала. The article describes main blocks of the cluster-based technology for analysis of industrial enterprise’s personnel, gives grounds for choosing the cluster analysis and defines the number of groups for enterprises’ classification by the most important personnel characteristics.