Проблемні питання ліцензування страхової діяльності в Україні - Дергунов, Д.С. (Інститут економіко-правових досліджень НАН України, 2009)
Розглянуто проблему невідповідності підзаконного нормативного акта загальному і спеціальному законам, що регулюють питання здійснення страхової діяльності в Україні. Запропоновано зміни до діючого законодавства щодо ліцензування страхової діяльності в Україні. Рассмотрены проблемы несоответствия подзаконного нормативного акта общим и специальным законам, которые регулируют вопросы осуществления страховой деятельности в Украине. предложены изменения в действующем законодательстве относительно лицензирования страховой деятельности в Украине. The article considers the problems concerning nonconformity of a by-law to general and special laws which regulate insurance activity in Ukraine. The author offers to introduce amendments to the current legislation on licensing insurance activity in Ukraine.