Перспективи впровадження нової моделі продажу електричної енергії на підставі двосторонніх угод: правові аспекти - Юрова, Н.Б. (Інститут економіко-правових досліджень НАН України, 2009)
Стаття присвячена дослідженню перспектив створення нового механізму ціноутворення на електроенергію в умовах запровадження нової моделі ринку двосторонніх договорів купівлі-продажу електричної енергії за участю рівноправних суб’єктів господарювання. Наведено аналіз практики застосування діючих методик ціноутворення на електричну енергію та ціноутворення згідно нової моделі двосторонніх договорів купівлі-продажу електроенергії. Статья посвящена исследованию перспектив создания нового механизма ценообразования на электроэнергию в условиях внедрения новой модели рынка двусторонних договоров купли-продажи электрической энергии при участии равноправных субъектов хозяйствования. Приведен анализ практики применения действующих методик ценообразования на электрическую энергию и ценообразования согласно новой модели двусторонних договоров купли-продажи электрической энергии. The article deals with investigation of prospects for creation of a new mechanism of pricing for electric power under introduction of a new model of the energy market that is based on bilateral electric power sale and purchase agreements with participation of subjects having equal rights. The analysis of practice in application of operating pricing methods for electric power and pricing according to the new model of bilateral electric power sale and purchase agreements is made.