Проблеми управління та регулювання розвитком нафтогазового комплексу - Чукаєва, І.К. (Інститут економіко-правових досліджень НАН України, 2009)
Розглянуто проблеми управління та регулювання розвитком нафтогазового комплексу України. З урахуванням міжнародного досвіду функціонування нафтогазового комплексу в ринкових умовах визначено можливі шляхи розвитку нафтогазового комплексу України, а також запропоновано рекомендації та заходи щодо підвищення ефективності його діяльності в майбутньому періоді. Рассмотрены проблемы управления и регулирования развитием нефтегазового комплекса Украины. С учетом международного опыта функционирования нефтегазового комплекса в рыночных условиях определены возможные пути развития нефтегазового комплекса Украины, а также предложены рекомендации и мероприятия по повышению уровня его функционирования в будущем периоде. Problems of management and regulation of the oil-and-gas complex of Ukraine are considered. Taking into account the international experience in functioning of the oil-and-gas complex under market conditions, possible ways of developing the oil-and-gas complex of Ukraine are defined, and the recommendations and measures are given to enhance the level of its functioning in the perspective period.