Господарсько-правові засоби забезпечення якості продукції в Україні - Пархоменко, М.М. (Інститут економіко-правових досліджень НАН України, 2009)
Дано аналіз існуючих господарсько-правових засобів забезпечення якості продукції, використання генетично модифікованих організмів в Україні. Обґрунтовано пропозиції щодо адаптації українського законодавства до європейських вимог маркування генетично модифікованих організмів. Дан анализ существующих хозяйственно-правовых способов обеспечения качества продукции, использования генетически модифицированных организмов в Украине. Обоснованы предложения по адаптации украинского законодательства к европейским требованиям маркирования генетически модифицированных организмов. The article analyses existent economic and legal means for providing products quality, using genetically-modified organisms in Ukraine. It also grounds the proposals on adaptation of Ukrainian legislation to European requirements as for marking genetically-modified organisms.