Автотрассовый газоанализатор - Девятко, Г.А.; Кучменко, В.А.; Лацис, С.А.; Орлов, М.А.; Партышев, В.А.; Подольский, В.Я. (Технология и конструирование в электронной аппаратуре, 2011)
Создан и внедрен в составе системы экологического мониторинга атмосферного воздуха г. Киева компьютеризированный автотрассовый газоанализатор для измерения концентрации токсичных газов в воздухе вдоль автомагистралей в населенных пунктах. Визначено джерела забруднення повітря вздовж автомагістралей населених пунктів. Розглянуто принципи роботи, побудову та методи покращення селективності електрохімічних сенсорів автотрасового газоаналізатора. Приведено результати експлуатації автотрасового газоаналізатора у складі системи екологічного моніторингу ступеню забруднення повітря вздовж автомагістралей м. Києва. The air pollution sources along populated area motorways are defined. The principle of working, development and ways of selectivity improvement of the alignment gas analyzer electrochemical sensors are shown . The operation alignment gas analyzer results in the ecological monitoring system of the pollution level in the air along motor roads in Kiev are presented.