Режим работы двухкаскадного термоэлектрического охлаждающего устройства, обеспечивающий минимальную интенсивность отказов - Сочеслав, Д.П. (Технология и конструирование в электронной аппаратуре, 2011)
Рассмотрена модель взаимосвязи показателей надежности и основных значимых параметров двухкаскадного термоэлектрического охлаждающего устройства с последовательным электрическим соединением каскадов. Розглянуто модель взаємозвўязку показників надійності та основних значущих параметрів двокаскадного термоелектричного охолоджуючого пристрою (ТЕП) з послідовним электричним зўєднанням каскадів. Отримано співідношення, що дозволяють оцінити показники надійності, а саме інтенсивність відмов, при побудові двокаскадного ТЕП, що працює в струмовому режимі, який забезпечує мінімальну інтенсивність відмов у широкому діапазоні перепадів температури з урахуванням теплового навантаження. Показано можливість використання цього режиму, коли превалюючою вимогою є забезпечення мінімальної інтенсивності відмов і максимальної вірогідності безвідмовної роботи каскадного ТЕП. The model of interrelation of reliability indicators and the basic significant parameters of the two-cascade thermoelectric cooling device (TED) with consecutive electric connection of cascades is considered. The relations are received allowing to estimate reliability indicators namely failure rate at construction two-cascade ÒED working in current mode, providing the minimum failure rate in a wide range of temperature drops taking into account thermal loading.Possibility of use of this mode when the prevailing requirement is maintenance of the minimum failure rate and the maximum probability of nonfailure operation cascade TED is shown.