Теплотехнические характеристики радиатора для эффективных систем охлаждения радиоэлектронной техники - Руденко, А.И.; Кравец, В.Ю.; Зарипов, В.К. (Технология и конструирование в электронной аппаратуре, 2011)
Приведены результаты исследования теплопередающих характеристик радиатора на основе тепловой трубы для охлаждения элементов персональных компьютеров. Наведено результати дослідження теплопередаючих характеристик радіатора на основі теплової труби для охолодження елементів персональних комп.ютерів. Встановлено, що при щільності теплового потоку q < 4·10⁴ Вт/м² як теплоносій краще використовувати ацетон чи етанол при q > 4·10⁴ Вт/м² – воду. Показано, що запропоновані радіатори значно ефективніші від радіаторів традиційної контрукції з пласкою теплообмінною поверхнею з прямокутними платівчастими ребрами. The article presents the results of heat transfer characteristics research of the radiator on basis of a heat pipe for cooling of personal computer elements. It is determined that using acetone and ethanol as heat carriers under heat flow density q < 4·10⁴ W/m² and water under q > 4·10⁴ W/m² is preferable. It is shown that the introduced radiators are considerably more effective than the radiators of conventional design with flat heat exchange surface with a rectangle plate fin.