Электрооптические модуляторы и фильтры на основе кольцевых микрорезонаторов для волоконно-оптических систем связи - Берикашвили, В.Ш.; Ключник, Н.Т.; Яковлев, М.Я. (Технология и конструирование в электронной аппаратуре, 2011)
Проведен анализ исследований в области создания высокоскоростных модуляторов и фильтров на основе кольцевых микрорезонаторов. Рассмотрены особенности микрорезонаторных структур в фазовых модуляторах и интерферометрах Маха-Цандера. Наведено результати аналізу досліджень в області створення високошвидкісних модуляторів і фільтрів на основі кільцевих мікрорезонаторів. Розглянуто конструкцію та особливості мікрорезонаторних структур в оптичних модуляторах та інтерферометрах Маха-Цандера. Показано можливості використання мікрорезонаторів як селекторів за довжинами хвиль, перемикачів каналів, мультиплексорів/демультіплексорів, комутаторів і маршрутизаторів. The results of investigation in design of high speed modulators based on planar microring resonators were made. The design and features of microresonator structures in optical modulators and Mach-Zehnder interferometers were considered. The possibilities of the use of microresonators as wavelength selectors, switch channels, multiplexers/demultiplexers, switches and routers are shown.