Особенности проектирования высокочастотных КМОП ИC для генераторов с кварцевой стабилизацией частоты - Вербицкий, В.Г.; Вирозуб, Т.М.; Вощинкин, А.Ф.; Золотаревский, В.И.; Самотовка, В.Л.; Самотовка, Л.И. (Технология и конструирование в электронной аппаратуре, 2011)
Разработанные КМОП ИС позволяют получать малый динамический ток через кварцевый резонатор генератора, высокий показатель симметрии импульсов, стабильность токов потребления в широком диапазоне температур. Використання ряду схемотехнічних та конструктивних рішень при проектуванні двох варіантів високочастотних КМОН інтегральних схем для генераторів з кварцовою стабілізацією частоти дозволили значно покращити ряд параметрів у порівнянні із закордонними зразками. Наведено методику проектування та розрахунку вхідних підсилювальних каскадів блоків генерації, проектування формувачів керуючих сигналів вихідного буфера з метою забезпечення необхідної симетрії імпульсів потужного вихідного каскаду та зменшення струму споживання цього каскаду, а отже і КМОН ІС в цілому. The use of certain circuit and constructive decisions when designing of two variants high-frequency CMOS integrated schemes for generators with quartz stabilization of frequency allowed to considerably improve a number of parameters in comparison with foreign samples. In the article the technique is given for designing and calculation of entrance intensifying cascades of generation blocks, designing of operating signals shapers of the target buffer for the purpose of maintenance of symmetry required of the powerful target cascade impulses and reduction of consumption current ofthis cascade, and therefore, of CMOS IC integrally.