Автодинные характеристики стабилизированных СВЧ-генераторов при сильном отраженном сигнале - Носков, В.Я.; Игнатков, К.А.; Смольский, С.М (Технология и конструирование в электронной аппаратуре, 2011)
Выполнены расчеты и анализ характеристик автодинной системы, стабилизированной внешним высокодобротным резонатором, а также спектральных характеристик при условиях точной и неточной настройки резонатора и вариациях расстояния до отражателя. Здійснено розрахунки та аналіз фазових, амплітудних, частотних і амплітудно-частотних характеристик автодинної системи, стабілізованої зовнішнім високо-добротним резонатором, а також спектральних характеристик за умов точного и неточного налаштування резонатора и варіаціях відстані до відбивача. Показано відмітні особливості формування автодинного відгуку при слабому і сильному відбитому сигналі. Проведені експериментальні дослідження, що були виконані па прикладі гібридно-інтегрального генератора на діоді Ганна 8-мм діапазопа, якісно підтвердили висновки теоретичних досліджень. Calculations and examinations of phase, amplitude, frequency and amplitude-frequency characteristics are fulfilled for the autodyne system stabilized by the external high-Q cavity as well as spectral characteristics under condition of exact and non-exact cavity tuning and the variations of distance to reflector. The distinguished peculiarities of the autodyne response at the small and large reflected signal are described. Experimental research results are discussed fulfilled on an example of the hybrid-integrated oscillator on Gunn diode of 8-mm-range, which confirm qualitatively the theoretic results.